Esquerra Confederal demana conéixer l'evolució del finançament autonòmic

La iniciativa, promoguda per Compromís, insta el govern a publicar els comptes públics autonòmics territorialitzats.

Carles Mulet, senador de Compromís, en una imatge d'arxiu
Carles Mulet, senador de Compromís, en una imatge d'arxiu / Efe

El grup d'Esquerra Confederal al Senat ha registrat una moció en la qual insta el govern a publicar els comptes públics territorialitzats de les comunitats autònomes des de l'any 2015 fins al 2018 per a conéixer amb exactitud l'evolució del finançament autonòmic i així poder afrontar la crisi.

La moció del grup constituït per senadors de Compromís, Més per Mallorca, Catalunya En Comú Podem, Endavant Andalusia, Geroa Bai i Més Madrid subratlla la necessitat de saber els saldos de les balances fiscals per a poder "controlar" si cada territori rep el finançament que li correspon.

La iniciativa, promoguda pel senador de Compromís Carles Mulet, alerta de la urgència de tindre resolta aquesta situació perquè les autonomies puguen resoldre les conseqüències de la Covid-19 i poder plantar cara a la crisi des dels seus territoris com més prompte millor.

Les balances fiscals, ha explicat Mulet, donen informació sobre l'aportació monetària a l'Estat que fan els ciutadans i empreses de cada comunitat autònoma i les quantitats que aquestes reben.

En el període de 2015 a 2018 no s'han publicat les balances fiscals i han sigut els organismes autonòmics els que han calculat les dades. Davant aquesta situació, el senador valencianista ha assenyalat que els departaments de l'Estat espanyol "haurien de fer-ho motu proprio".

També et pot interessar

stats