Esquerra busca unitat en l'independentisme per a la investidura

La formació demana una taula de negociació "entre iguals" i "sense condicions" per a canalitzar el conflicte català.

Imatge de portada: La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa

Esquerra Republicana de Catalunya, la posició de la qual és determinant per a permetre la investidura de Pedro Sánchez, buscarà la unitat de vot amb les altres dues formacions independentistes catalanes, JxCat i la CUP, així com amb Bildu i el BNG. La formació catalana continua demanant una taula de negociació "entre iguals", "sense condicions" i "amb garanties" per a canalitzar el conflicte català. 

L'abstenció d'Esquerra no val per si mateixa perquè la investidura tire avant si la resta de partits independentistes hi voten no. Per tant, seria necessari que se sumaren a l’abstenció, almenys, Bildu o JxCat.

El BNG no condiciona el seu vot al d’altres formacions

Pel que fa als socialistes, aquest dilluns han représ els seus contactes amb les forces polítiques del Congrés i s'han reunit amb Néstor Rego, el nou diputat del BNG, un partit que torna a la cambra baixa després de dues legislatures.

Rego ha deixat clar que el seu vot no dependrà de la posició d'altres formacions nacionalistes, sinó que respondrà als "interessos de Galícia", encara que admet que el seu suport estarà condicionat, entre altres coses, pel compromís del futur govern espanyol amb el "respecte" cap a les "nacions a l'Estat" i la seua disposició al diàleg a Catalunya.

També et pot interessar

stats