Podem espera tancar un pacte amb EUPV per a presentar-se junts en les autonòmiques

Estañ nega una possible unió amb Compromís i apunta que acudiran a les eleccions de forma separada.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ
El secretari general de Podem, Antonio Estañ / I. Caballer (Corts)

Podem es presentarà per primera vegada amb les seues sigles en les pròximes eleccions municipals en 99 municipis de la Comunitat Valenciana. Després de la primera executiva de l'any, en què han fixat el treball electoral, el secretari general, Antonio Estañ, ha reiterat que estan avançant en una candidatura conjunta amb Esquerra Unida i que creu que estarà acordada al febrer.

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació en una roda de premsa en què ha estat acompanyat per la secretària d'organització, Lidia Montero, després d'una reunió de l'executiva del partit. Per a Estañ, "qualsevol acord electoral ha de començar a treballar-se des de la política" i, per això, ha explicat que es va començar un "espai de diàleg i de debat" amb organitzacions progressistes aliades per a "afrontar els problemes" de la societat.

"Per a nosaltres, és positiu arribar a un acord i, en això treballem, però que no siga una suma de sigles, sinó que es base en principis i punts polítics", ha reivindicat. A més, quan li han preguntat si hi ha hagut contactes amb Compromís, ha negat aquesta unió i ha apuntat que, tret de "canvis d'última hora", acudiran a les eleccions autonòmiques de manera separada. No obstant això, ha puntualitzat que en l'àmbit municipal sí que podrà donar-se aquesta circumstància, ja que ha explicat que Podem ha donat autonomia als municipis per a adoptar els seus propis acords, perquè "són ells els que millor coneixen la seua situació".

També et pot interessar

stats