Espanya té 12 projectes de vacuna de la Covid-19 finançats per fons públics

El ministre Pedro Duque ha explicat que cinc projectes són candidats a obtindre la vacuna i estan començant els assajos en animals.

Foto d'arxiu
Foto d'arxiu

El ministre de Ciència i Innovacció, Pedro Duque, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el seu departament ha presentat un informe sobre la situació de les diferents investigacions sobre projectes de vacuna per a la Covid-19 finançades pel govern espanyol. Un dels fons obert, de 24 milions, té 127 projectes aprovats d’un total de 1.500 presentats i “molts estan arribant a bon port”. Així, ha mencionat, per exemple, l’ús de medicaments ja existents per a tractar el coronavirus, les noves tècniques de diagnosi i la recerca de la vacuna.

Dels 180 projectes de vacuna que hi ha al món, a Espanya n'hi ha dotze en desenvolupament, finançats per fons públics. Duque ha detallat que cinc ja són candidats a obtindre la vacuna i estan començant els assajos en fase preclínica en animals. I ha recordat que n'hi ha un, el més avançat, que al mes d’abril ja tenia el candidat a vacuna i que és molt esperançador.

El ministre ha destacat que hi ha un compromís a escala de la Unió Europea per a negociar i distribuir la vacuna de la Covid-19, el dia que estiga disponible, per a tots els països membres.

També et pot interessar

stats