Espanya sol·licita 20.000 milions al programa europeu de suport a la desocupació

L'import final rebut dependrà de les peticions de la resta de països al programa, que està dotat amb 100.000 milions.

Espanya sol·licita 20.000 milions al programa europeu de suport a la desocupació
Espanya sol·licita 20.000 milions al programa europeu de suport a la desocupació

Espanya ha sol·licitat a la Comissió Europea l'accés al programa de mitigació dels riscos de desocupació, conegut com SURE, per un import de més de 20.000 milions d'euros per a finançar els programes de suport a treballadors, autònoms i empreses. No obstant això, l'import final que es rebrà dependrà de les quantitats sol·licitades per la resta de països.

El programa SURE de suport a la desocupació, un dels tres mecanismes europeus posats en marxa per a pal·liar els efectes de la Covid-19, mobilitzarà fins a 100.000 milions d'euros, finançats amb deute comunitari, per a préstecs de suport a treballadors, autònoms i empreses.

El Ministeri d'Afers Econòmics ha explicat que en el cas d'Espanya aquest instrument permetrà finançar els ERTO, la prestació extraordinària per cessament d'activitat per a autònoms, la prestació d'incapacitat temporal per a afectats pel virus o el suport per a treballadors fixos discontinus.

Una vegada que el Consell de la Unió Europea determine la quantitat de fons que correspon a cada país, el crèdit es desemborsarà als estats que sol·liciten aquest instrument en diversos trams, de manera que el primer podria rebre's a la tardor d'enguany i la resta el 2021.

El Consell de Ministres ja va autoritzar l'atorgament dels avals per a participar en el SURE, ja que l'instrument preveu que els estats membres contribuïsquen garantint part del risc mitjançant avals.

També et pot interessar