Espanya i Regne Unit acorden mantindre el dret a vot en les eleccions municipals

L'eixida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista per al 29 de març, tant amb acord com sense.

La vicepresidenta del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior del Consell de Ministres d'aquest divendres.
La vicepresidenta del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior del Consell de Ministres d'aquest divendres.

El Govern d'Espanya ha aprovat un acord bilateral amb el Regne Unit per a permetre la participació en les eleccions municipals dels nacionals de cada país residents en l'altre com a part de la defensa dels drets dels ciutadans afectats pel Brexit.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior del Consell de Ministres, en la qual ha "lamentat profundament" la decisió del Parlament britànic de rebutjar l'acord aconseguit entre Regne Unit i la UE. "Desitgem que els britànics i els seus dirigents troben un camí que ens permeta a tots acabar amb satisfacció", ha subratllat Celaá.

Amb l'acord bilateral aprovat hui, els ciutadans espanyols residents al Regne Unit i els britànics residents a Espanya podran participar en les eleccions municipals que se celebraran el mes vinent de maig en tots dos països. Cal recordar que l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista per al 29 de març, tant amb acord com sense.

També et pot interessar

stats