Espanya planteja a la UE que reconega Guaidó si Maduro no convoca eleccions

Borrell assegura que s'està analitzant la proposta espanyola.

El ministe d'Exteriors, Josep Borrell, i la ministra portaveu Isabel Celaá, durant la compareixença de premsa posterior al consell de ministre
El ministe d'Exteriors, Josep Borrell, i la ministra portaveu Isabel Celaá, durant la compareixença de premsa posterior al consell de ministre / Ballesteros (EFE)

El govern espanyol ha proposat que la Unió Europea fixe un termini perquè l'executiu de Nicolás Maduro convoque eleccions a Veneçuela i que en el cas de no fer-ho es reconega Juan Guairó com a president interí del país. Ho ha explicat el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en el qual ha assenyalat que està reunit el comité polític preparatori del Consell d'Exteriors de la UE per analitzar aquesta proposta. 

“Espanya ha treballat molt, no anem a remolc de la Unió Europea, la remolquem, atesos els enormes llaços culturals i humans amb Veneçuela”, ha dit. 

En un mateix sentit, la portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, ha dit que el president Pedro Sánchez “lidera” els moviments de la UE.  

També et pot interessar

stats