Espanya, França, Alemanya i Itàlia pacten sol·licitar mesures per a ajudar el sector del transport

El govern espanyol aprovarà aquesta setmana l’orde per a demanar microcrèdits sense interessos per a fer front al pagament del lloguer.

José Luis Ábalos, durant la compareixença al Congrés
José Luis Ábalos, durant la compareixença al Congrés / À Punt NTC

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha explicat en la Comissió de Transports del Congrés dels Diputats les actuacions del departament que dirigeix en la crisi de la Covid-19. Durant la intervenció, ha apuntat que divendres Espanya, França, Alemanya i Itàlia acordaren una postura comuna davant la reunió europea del dimecres 29 d’abril. El ministre ha assegurat que l’acord contempla sol·licitar mesures per a fer costat el sector del transport. La intenció és que la UE prenga mesures a per garantir el trànsit de mercaderies entre estats, entre altres qüestions.

Al llarg de la intervenció, el ministre també ha anunciat que aquesta setmana el govern espanyol preveu aprovar l’orde que permetrà els afectats per la crisi del coronavirus sol·licitar microcrèdits sense interessos, a retornar en un termini de sis anys ampliable a deu, per a fer front al pagament del lloguer dels seus habitatges i signar amb l’ICO el conveni corresponent.

116 mesures sobre transport

Ábalos ha detallat totes les mesures acordades per a reduir la mobilitat de passatgers i garantir la de mercaderies. En conjunt, el ministre ha resumit que han pres 116 mesures adoptades: 46 en relació amb el transport de viatgers per a contindre l’expansió del virus i possibilitat els desplaçaments permesos, 43 mesures per a garantir l’abastiment i 17 per a pal·liar l’impacte econòmic de la pandèmia. Ací cal afegir altres d’organització interna.

“Aquest conjunt de mesures ens han permés redissenyar un sistema de transport restringit però segur”, ha resumit. El ministre ha detallat que el transport de ferrocarril ha caigut un 98%, en rodalies s’ha arribat a un 90% de reducció, 97% en el cas dels viatgers d’autobús, el 80% en vehicles privats, fins el 94% en vols i del 97% en ports.

Controlar el creixement de la mobilitat

El ministre també ha detallat que ja s’ha detectat un cert creixement de la mobilitat en comparació amb divendres. I ha remarcat que cal controlar-la molt perquè la mobilitat és fonamental per a la propagació del virus.

També et pot interessar

stats