Espanya elevarà una queixa al Vaticà per la ingerència del representat diplomàtic sobre l'exhumació de Franco

El nunci va criticar obertament la decisió del govern espanyol d'exhumar les restes del dictador del Valle de los Caídos.

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo
La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo / Europa Press

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat que l'executiu enviarà al llarg d'aquest dilluns 1 de juliol una queixa formal al Vaticà per la "ingerència" del nunci del Vaticà, Renzo Fratini, després que afirmara que l'executiu espanyol pretén "ressuscitar Franco" amb la seua exhumació.

Calvo ha dit que les declaracions del nunci són "improcedents i inacceptables" en el "fons i en la forma". La vicepresidenta, que ha reconegut haver mantingut alguna conversa "difícil" amb el nunci, ha recordat que el paper del representant del Vaticà no pot ser "entrar en els assumptes interns d'un estat" i en un tema "tan important com és exhumar les restes d'un dictador".

Revisar la fiscalitat de l'Església

Durant l'entrevista, Carmen Calvo també ha avançat que el govern espanyol té la intenció de revisar la fiscalitat de l'Església catòlica "perquè pague impostos com ho fa a França o Itàlia" i que ja ha traslladat el Vaticà una proposta en aquest sentit.

En declaracions a Europa Press el nunci va afirmar que deixar en pau el dictador era millor així ho pensava "la majoria de la gent i dels polítics", i que era Déu que havia de jujtar-lo. "No ajuda a viure millor recordar allò que ha provocat una guerra civil", va assegurar Fratini, qui va manifestar la convicció que al darrere del projecte d'exhumació socialista hi ha "motius polítics" i "una ideologia d'alguns que, novament, volen dividir Espanya". 

“A Franco alguns li diuen dictador; altres diuen que ha alliberat Espanya d'una guerra civil, que ha solucionat un problema. No continuem barallant-nos sobre si tenia raó o culpa”, va arribar a expressar el diplomàtic.

Amb tot, en cas que prosperara la decissió del govern espanyol, Fratini s'ha mostrat més favorable a un soterrar al cementeri d'El Pardo, com vol l'executiu, que a fer-ho en la cripta de la catedral de l'Almudena, com ha reclamat la família

També et pot interessar

stats