Escrivá nega haver usat la paraula "centralització" en la polèmica sobre els impostos autonòmics

El ministre de Seguretat Social recorda que el que és "denunciable" és el que estan fent comunitats com Andalusia i Madrid amb determinats impostos

El ministre Escrivá, en una imatge d'arxiu
El ministre Escrivá, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest dimecres que, en la polèmica sobre els impostos autonòmics, no va eixir "de la seua boca" la paraula recentralització.

En declaracions a la premsa en els corredors del Congrés, Escrivá ha assenyalat que "el que està escoltant en el govern" és "bàsicament" la mateixa posició que ha defensat ell: que és "denunciable" el que estan fent comunitats com Andalusia i Madrid amb determinats impostos.

"I sobretot, com s'està presentant, com un exercici deliberat de redistribució de riquesa entre comunitats autònomes a través d'una mesura fiscal. I això és denunciable i en això estem tots d'acord", ha subratllat el ministre.

En la seua opinió, l'important és "avaluar" el que està passant i que siga la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que és qui té la competència en aquesta matèria, la que decidisca què fer de cara al futur.

El ministre responia així a les preguntes sobre unes declaracions realitzades ahir en Onda Cero, en les quals, a títol personal, es va mostrar partidari de centralitzar impostos per a evitar que les comunitats autònomes competisquen entre si en matèria fiscal després que Andalusia i Madrid hagen anunciat la supressió de l'impost sobre patrimoni.

Encara que el ministre no va utilitzar l'expressió centralitzar o recentralitzar impostos, l'entrevistador li va preguntar directament si caldria centralitzar-los, i Escrivá va respondre afirmativament, deixant clar a més que aquesta era la seua opinió personal i que l'havia defensada en el passat, abans de ser ministre.

"A Espanya estem molt instal·lats en aquesta cessió d'impostos que té molta tradició, però que a mi, personalment, no m'agrada i que genera derives tan indesitjables com les que estem veient aquests dies", va subratllar Escrivá.

També et pot interessar

stats