Escrivá anuncia una nova llei de ciberseguretat per a minimitzar l'exposició de l'economia als ciberatacs

La nova regulació també pretén acurtar els temps de reacció davant aquestes situacions cada dia més habituals

El ministre per a la Tranformació Digital i la Funció Pública, aquest dilluns
El ministre per a la Tranformació Digital i la Funció Pública, aquest dilluns / Carlos Luján (Europa Press)

El ministre per a la Transformació Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, s'ha compromés aquest dilluns a portar enguany al Congrés una nova llei de ciberseguretat amb la qual se cercarà minimitzar l'exposició de l'economia del país davant dels ciberatacs. És un dels anuncis que ha deixat la compareixença d'Escrivá en la Comissió d'Economia, Comerç i Transformació Digital al Congrés per a explicar les línies generals del seu departament durant aquesta legislatura.

La idea d'aquest projecte és implantar una base legislativa en ciberseguretat que aporte institucionalitat als mecanismes que ja existeixen en aquesta matèria en el Ministeri de l'Interior o el de Defensa, per exemple. La nova llei de ciberseguretat també pretén reduir la probabilitat que es produïsquen ciberatacs amb una millor preparació davant aquesta mena d'incidents i, així mateix, millorar els temps de resposta quan tinguen lloc.

Pel que fa a la possibilitat que la nova regulació incloga una llista de proveïdors de risc, en particular a algunes empreses xineses com Huawei o ZTE, fonts del ministeri han assenyalat que el govern es reservarà "un marge de discrecionalitat" per a determinar algunes restriccions.

També et pot interessar

stats