Errejón recrimina a Sánchez firmar amb el PP l'ampliació del port i "destrossar l'Albufera"

El diputat de Sumar ha dit al Congrés que aquesta obra és "un atemptat contra el medi ambient, la terra, el territori i els valencians"

Intervenció d'Errejón al Congrés
Intervenció d'Errejón al Congrés / À Punt NTC

El diputat de Sumar Íñigo Errejón ha recriminat al president socialista del govern, Pedro Sánchez, que vaja a les cimeres internacionals i oferisca uns discursos i després, a Espanya, "signe pactes amb el PP per a destrossar l'Albufera de València que són un atemptat contra el medi ambient, la terra, el territori i els valencians".

Unes declaracions d'Errejón amb què ha tornat a posar damunt de la taula l'oposició de Sumar a l'ampliació nord del port de València que ha aprovat aquesta setmana el Consell de Ministres.

L'executiu espanyol ha autoritzat la licitació de les obres de construcció per un valor estimat de 656,7 milions d'euros, acció que suposa l'espenta definitiva a un projecte.

Errejón ha reivindicat el paper de Sumar en el govern de coalició presidit per Sánchez. Ha afirmat "que la desocupació no és culpa dels aturats i no ha d'haver-hi cap retallada, que la banca s'està forrant i ha de continuar contribuint i que la salut mental ha de ser un dret per a tots en la sanitat pública".

D'altra banda, ha alertat dels contrapoders econòmics, judicials i mediàtics que al seu judici ostenta la dreta. Així, ha acusat el PP de "retindre una gran quantitat del poder social i econòmic d'Espanya", mentre que la majoria d'esquerra al Congrés té una "ínfima majoria dels poders que no es voten".

També et pot interessar

stats