Errejón no es presentarà a les eleccions sota la marca de Podem

El diputat de Podem concorrerà a les autonòmiques amb Més Madrid, la plataforma creada per Manuela Carmena.

Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, i Íñigo Errejón, diputat de Podem
Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, i Íñigo Errejón, diputat de Podem / Chema Moya

El candidat de Podem a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha anunciat que no concorrerà a les eleccions del mes de maig amb les sigles de Podem, sinó que ho farà amb Més Madrid, la plataforma creada per l'alcaldessa de la capital, Manuela Carmena.

En una carta conjunta publicada en el web de la plataforma electoral, els dos anuncien que estenen "la iniciativa de Més Madrid també a l'àmbit de la comunitat" i fan una crida a totes les  "forces progressistes" i a "tota la ciutadania amb adscripció al partit o sense" perquè s'hi adherisquen. 

Errejón deixa de banda la marca de Podem el mateix dia que acaba el termini que Esquerra Unida havia donat per a configurar la llista conjunta a les eleccions autonòmiques, després del preacord en què la candidata d'EU a la comunitat, Sol Sánchez, aniria de "número dos", a l'espera de ratificació. 

Fonts pròximes al diputat estatal de Podem han indicat a Efe que aquest moviment "no és un envit ni un desafiament" a la direcció de Podem, que aquesta setmana ha arribat a un preacord amb Esquerra Unida per a configurar la llista autonòmica, que Errejón no ha reconegut. 

També et pot interessar

stats