Errejón i Baldoví aposten per un tercer Botànic per a ampliar el seu "gran full de serveis"

El diputat de Més País ha subratllat la urgència de reindustrialitzar el Baix Vinalopó per a no ser "una colònia turística"

Errejón, Mas i Baldoví aquest divendres en un acte a Elx
Errejón, Mas i Baldoví aquest divendres en un acte a Elx / À Punt

El diputat de Més País Íñigo Errejón i el candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, han reivindicat aquest dijous la necessitat d'ampliar "el gran full de serveis" del Botànic durant els últims huit anys i han apostat per una tercera legislatura: "Es necessita més Botànic", ha assegurat Errejón.

En un míting a Elx per a fer costat a l'alcaldable de Compromís, Esther Díez, Baldoví i Errejón han insistit a "parlar del que importa" i "el que importa", segons Baldoví, "és que les ulleres siguen gratuïtes en edat escolar per als xiquets o garantir fins als 14 anys les revisions odontològiques".

"Hi ha més de 92.000 xiquets que tenen problemes visuals i que no es poden permetre unes ulleres. Això connecta amb problemes a classe, dificultats per a aprendre o maldecaps", ha lamentat Baldoví, que ha apostat perquè la Generalitat contribuïsca a reduir la despesa de les famílies.

En un acte, al qual també s'ha acostat l'exconsellera d'Agricultura Mireia Mollà, Baldoví ha ressaltat que el 2015 "els calaixos estaven plens de fulls de gent que esperava ajudes per dependència", mentre que ara hi ha més de 140.000 subvencions a aquestes persones. "Això sí que és posar els diners a la butxaca de la gent que en necessita", ha afirmat.

També ha sostingut que en la seua faceta com a diputat al Congrés sempre ha volgut ser "el diputat d'Elx" i ha promés que, com a president de la Generalitat, "la Dama d'Elx tornarà" a la ciutat.

Per la seua banda, el cap de llista de Compromís per Alacant, Aitana Mas, ha incidit que "hi ha un diputat en joc a Alacant que es disputen el PP i Compromís" i en el qual la ciutadania, ha dit, es juga "invertir 40 milions en col·legis en quatre anys i 28 milions per a modernitzar l'hospital" o "tornar al model de la dreta involucionista".

L'actual vicepresidenta del Consell ha apostat per "més pes" en el pròxim Botànic "per a continuar invertint més de 90 milions d'euros, com aquests últims quatre anys, en la indústria il·licitana o per a posar a l'avantguarda l'hospital d'Elx". També per a "continuar el compromís social que va començar Mónica Oltra".

Deixar de ser una "colònia de turistes"

Errejón, per la seua banda, ha subratllat la urgència de reindustrialitzar la comarca del Baix Vinalopó per a no ser "una colònia turística", perquè "si el model de serveis fora un bon model, el farien els alemanys", ha dit el diputat de Més País.

També ha incidit en la necessitat d'una industrialització verda per a competir contra Alemanya o els Països Baixos i aconseguir ocupacions de qualitat, "no una cosa amb la qual només s'enriquisquen uns".

Així mateix, ha mostrat "enveja" perquè li "agradaria tindre un Botànic a la Comunitat de Madrid, per l'espenta que dona Compromís al Botànic, que és el motor de les transformacions".

A més, pel que fa a l'àmbit estatal, ha assenyalat que a la llei d'habitatge "li falten moltes coses, però ja dona eines, perquè el mes que s'havia de pagar a la immobiliària, ara és qui el lloga el que l'ha de pagar; perquè es pot posar límit al preu de les zones tensionades o perquè hi haurà habitatge públic".

No obstant això, ha destacat que amb la llei "no n'hi ha prou amb aprovar-la al Congrés, sinó també en cada comunitat i en cada ajuntament. I això en les institucions governades pel PP no passarà".

També et pot interessar

stats