Errejón abandona l'escó d'Units Podem al Congrés

El fundador de Podem cedeix a les pressions de la formació morada i es dedicarà a la campanya de la Comunitat de Madrid.

VÍDEO | Errejón abandona l\'escó d\'Units Podem al Congrés

Íñigo Errejón ha anunciat al grup d'Units Podem en el Congrés que abandona l'escó per a dedicar-se a la campanya electoral per a la presidència de la Comunitat de Madrid, on es presentarà com a candidat a través de Més Madrid, la plataforma que impulsa l'alcaldessa Manuela Carmena.

L'anunci d'Errejón de concórrer amb la plataforma de Carmena va motivar una allau de crítiques del seu partit, des d'on se'l va convidar en diferents manifestacions públiques, però no formalment, a deixar l'escó. Consideraven que la decisió el deixava fora de la formació. 

Això sí, ha deixat clar que no se'n va de Podem. "No podria deixar Podem ni encara que volguera. L’he fundat i el porte tatuat a la pell, i continue sent militant de Podem", ha explicat el cofundador del partit en roda de premsa. 

En la seua compareixença, Errejón ha argumentat que "a vegades el correcte i el còmode no coincideixen". A més, després de rebre "diverses peticions" públiques perquè entregara la seua acta, ha pensat que prendre aquesta decisió era el millor per a "deixar enrere la fase de les disputes dels partits i centrar-se en allò que és important", com és, al seu judici, guanyar les eleccions a la Comunitat de Madrid.

El substitueix a l’escó Sol Sánchez

La renúncia d’Errejón al seu escó permetrà tornar a la cambra baixa a la candidata d'Esquerra Unida a la Comunitat de Madrid, Sol Sánchez, qui ja va exercir com a diputada entre gener i maig de 2016.

També et pot interessar

stats