ERC va a la taula amb la intenció que hi haja una consulta que incloga la independència

Rufián creu que s'estan vivint "dies històrics" i que l'independentisme hauria de “permetre” que la proposta de la taula es vote.

El portaveu d'ERC en el Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián
El portaveu d'ERC en el Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián / (Europa Press)

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, considera que s'ha produït un "canvi de paradigma" amb l'acceptació per part del PSOE d'una consulta en l'acord per a crear la taula de diàleg. En aquest context, deixa clar que el seu partit "no enganya a ningú" i que acudeixen a aquesta taula amb la intenció que la consulta incloga l'opció de la independència.

Rufián admet que seria partidari que es poguera votar la proposta que sorgira de la taula, encara que els independentistes no hi estigueren d'acord i demanaren votar no.

El dirigent d'ERC posa en valor l'últim punt de l'acord signat amb el PSOE per a la creació de la taula de diàleg, la primera reunió de la qual va tindre lloc a la Moncloa el passat 26 de febrer.

Per a Rufián, és important que l'independentisme català permeta que la proposta que sorgisca d'aquesta taula es vote “encara que es demane el no si no hi estem d'acord”. L'argument d'ERC és que quan es pacta una consulta amb l'Estat, s'obri la porta a convocar un segon referèndum.

També et pot interessar

stats