ERC suspén la negociació amb el PSOE fins que es pronuncie sobre la sentència que avala la immunitat de Junqueras

Moncloa respecta la decisió de la justícia europea i demana obrir una nova etapa en les relacions entre Catalunya i l'Estat.

VÍDEO | ERC suspén la negociació amb el PSOE fins que es pronuncie sobre la sentència que avala la immunitat de Junqueras

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha advertit aquest dijous que el seu partit no tornarà a asseure's per a negociar amb el PSOE la investidura de Pedro Sánchez fins que l'Advocacia de l'Estat no es pronuncie sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TUE) que avala la immunitat d'Oriol Junqueras.

"No està previst que des d'ERC ens tornem a asseure amb el PSOE fins que no sapiguem què pensa el PSOE sobre aquesta sentència i quines valoracions fa, què diu i què farà l'Advocacia de l'Estat", ha afirmat en una compareixença davant del Parlament, després que l'executiva d'ERC s'haja reunit amb diputats de la formació a la cambra catalana.

Vilalta, que forma part de l'equip de negociació d'ERC per a la investidura, ha exigit al govern espanyol que acate la sentència del TUE de manera immediata: "Ara veurem si l'Estat espanyol compleix les sentències judicials com sempre diu que compleix".

La vicepresidenta del goven central, Carmen Calvo, ha reaccionat a l'advertència d'Esquerra i separa la negociació per a la investidura de la sentència sobre Junqueras. "Volem que la política ocupe l'espai que mai degué abandonar. No trobem que hi haja res dissonant per a continuar treballant"", ha dit

Respecte a la decisió judicial des de Moncloa

El govern espanyol ha emés un comunicat en què expressa que "respecta" i "acata" la decisió de la justícia europea i ratifica la necessitat d'obrir una nova etapa de "diàleg, negociació i acord" entre tots els actors polítics per a resoldre la situació a Catalunya. També ha confirmat que l'Advocacia de l'Estat ja està estudiant la sentència "amb deteniment".   

També et pot interessar

stats