ERC i PSC s'alien en la mesa del Parlament per a revocar el vot delegat dels diputats suspesos

Aquesta nova mostra de desacord en l'independentisme català obliga a JxCat a reformular la petició.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonés, aquest dimarts
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonés, aquest dimarts / Andreu Dalmau (Efe)

La mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts, amb els vots a favor d'ERC i PSC, deixar “sense efecte jurídic” els escrits presentats per Junts per Catalunya (JxCat) sobre la delegació de vot dels quatre diputats suspesos pel Tribunal Suprem: Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull. 

Aquesta decisió escenifica un nou desacord en el si de l'independentisme català. Ara, JxCat haurà de reformular l'escrit on demanaven la designació dels vots, a diferència d'ERC, que va optar per nomenar substituts per als dos diputats suspesos.  

L'acord de la mesa ha comptat, a banda dels tres vots a favor de PSC i ERC, amb dos vots en contra de JxCat i dues abstencions de Ciutadans. 

Els lletrats del Parlament català van alertar aquest dilluns en un informe jurídic que, si els vots dels diputats de JxCat suspesos s'exercien per delegació, no es podrien computar “vàlidament” i s'incorreria en una “vulneració” del dret de participació política de la resta de diputats i diputades de la cambra. 

Abans de conéixer el resultat de la reunió de la mesa del Parlament de Catalunya, el president, Roger Torrent, havia proposat “adaptar” el vot delegat dels quatre diputats de JxCat a aquest informe i a l'acord aprovat amb ERC a l'hemicicle per a evitar que la cambra entrara en una situació de “col·lapse”.

També et pot interessar

stats