ERC i Junts pacten no investir Pedro Sánchez si no es compromet a treballar per un referèndum

El PSC i El PSOE afirmen en un comunicat conjunt que "per aquest camí no hi ha avanç possible” i asseguren que dialogaran “dins de la Constitució”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant el Debat de Política General
El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant el debat de política general

Esquerra i Junts han pactat una resolució sobre l’autodeterminació, en la qual busquen que el parlament no es posicione a favor d’investir cap president del Govern espanyol “que no es comprometa a treballar per fer efectives les condicions de celebració d’un referèndum”.

“Per aquest camí no hi ha avanç possible”, han respost el PSOE i el PSC en un comunicat conjunt, en el qual han reiterat “la seua voluntat d'apostar pel diàleg” i han assegurat que ho faran “sempre dins de la Constitució”. "Un diàleg que ha de servir per a superar la divisió i no per a aprofundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de manera estèril a Catalunya i en la resta d'Espanya", han defensat.

També amb la CUP les dos formacions majoritàries de l’independentisme han aconseguit pactar in extremis una proposta de resolució conjunta a favor d'una llei d'amnistia per a tots aquells encausats per defensar "l'exercici del dret a l'autodeterminació" a Catalunya, que es votarà demà en el Debat de Política General.

ERC i JxCat havien sol·licitat una pròrroga per a poder pactar aquesta resolució sobre l'amnistia, després que no foren capaces de consensuar un text comú el dimecres.

També et pot interessar

stats