ERC nega que renuncie a la unilateralitat i acusa el PSOE d'allunyar el pacte

Ábalos ha aclarit que "no hi ha res" encara, si bé s'ha mostrat "convençut" que els republicans han renunciat a la via unilateral.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, aquest dimecres
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, aquest dimecres / @Esquerra_ERC (Twitter)

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha negat que el seu partit renuncie a la unilateralitat per a aconseguir la independència, encara que prioritza la via dialogada i negociadora. A més, ha acusat el PSOE "d'allunyar l'acord" sobre la investidura de Pedro Sánchez "en pressionar" Esquerra Republicana quan encara s'està negociant.

Vilalta ha negat que ERC i PSOE estiguen ja redactant el document final de les negociacions i ha exigit als dirigents socialistes que mantinguen la "discreció" i que no pretenguen "pressionar" els republicans perquè el seu partit no du a terme una negociació convencional.

Unes declaracions que ha fet després que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest dimecres que ja estan intercanviant papers amb ERC per a concretar l'acord per a la investidura de Pedro Sánchez i plasmar-lo en un document final, en el qual els independentistes haurien renunciat a la via unilateral.

"Estem intercanviant papers, de fet, per a concloure en aquest acord final", ha dit Ábalos en una entrevista en televisió en la qual ha incidit en què estan veient com concreten "l'acord sobre el paper, que és el que comptarà".

Després, Ábalos ha aclarit que "no hi ha res" encara en el pacte buscat amb ERC per a tirar avant la investidura del socialista Pedro Sánchez, si bé s'ha mostrat "convençut" que els republicans han renunciat a la via unilateral per a aconseguir el seu objectiu d'una Catalunya independent.

Ha matisat que els dos partits s'estan intercanviant documents i encara estan en la fase d'intentar "concretar" un acord sobre el paper, atés que el consens al qual arriben el faran públic.

També et pot interessar

stats