ERC manté contactes "discrets" amb el PSOE a l'espera de l'informe de l'Advocacia

Vilalta insisteix en la immunitat de Junqueras i no posa data per a una investidura perquè és prioritari "desactivar" la via judicial.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, durant una roda de premsa aquest dilluns
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, durant una roda de premsa aquest dilluns / Marta Pérez (Efe)

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha dit que els republicans estan a l'espera de l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) sobre la immunitat del seu líder, Oriol Junqueras, per a tornar a negociar amb el PSOE una eventual investidura. No obstant això, ha reconegut que s'ha représ la negociació amb els socialistes amb contactes "discrets" no presencials, mitjançant missatges de mòbil en els últims dies.

"Cal complir i fer complir la sentència del Tribunal de Justícia de la UE", ha dit Vilalta. També ha recordat que arran del dictamen del TJUE l'expresident Carles Puigdemont i Toni Comín han pogut realitzar el tràmit per a poder aspirar a l'escó a l'Europarlament i que "no tindria sentit" que Junqueras no poguera gaudir d'aquesta doctrina.

"Esperem aquest reconeixement de la seua immunitat i reconéixer que no ha rebut un juí just. Això vol dir la nul·litat del juí i la llibertat d'Oriol Junqueras", ha manifestat la portaveu d'ERC.

A més, ha assegurat que arribaran "més victòries en la justícia en l'àmbit europeu", per això han advertit que com més prompte rectifiquen menys conseqüències hi haurà per a la justícia espanyola.

En relació amb les dates de la investidura, Vilalta ha insistit que per als republicans "no és una qüestió de dates, sinó una qüestió de tindre un bon acord, que voldrà dir que s'ha activat la via política i s'ha desactivat la via de la judicialització".

També et pot interessar

stats