ERC guanyaria les eleccions catalanes i el bloc independentista ampliaria la majoria, segons el sondeig de GAD3

El PSC duplicaria el nombre d'escons, Ciutadans s'enfonsaria i Vox faria el 'sorpasso' al Partit Popular.

ERC guanyaria les eleccions catalanes i el bloc independentista ampliaria la majoria, segons el sondeig de GAD3
ERC guanyaria les eleccions catalanes i el bloc independentista ampliaria la majoria, segons el sondeig de GAD3

Esquerra Republicana de Catalunya guanyaria les eleccions catalanes, segons el sondeig de GAD3 per a la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) i RTVE. El partit obtindria entre 36 i 38 escons, i milloraria els seus resultats del 2017, quan en va obtindre 32. Així doncs, ERC podria governar amb el suport de Junts i la CUP, que han passat de 34 a 30-33 escons i de 4 a 6-7 respectivament.

El PSC, d’altra banda, amb 34-36 escons, milloraria els resultats dels darrers comicis i passaria a ser la segona força a l’hemicicle. En l’última legislatura els socialistes sumaven 17 diputats, una xifra que duplicarien. Tot i que la candidatura de Salvador Illa és la més votada, amb un 24,5% dels vots, ho té difícil per a governar. L’altra cara de la moneda és Ciutadans, que s'enfonsa. Pateix una davallada de 29 o 30 escons respecte als 36 actuals i se situa entre 6-7 escons.

Pel que fa a Vox, l’extrema dreta irromp al Parlament de Catalunya amb 6-7 escons. La candidatura d'Ignacio Garriga ha fet un sorpasso al Partit Popular, que podria augmentar en un escó la seua presència al Parlament i passar de 4 a 5.

L'entrada o no a la cambra catalana del PDeCAT, partit del qual es va escindir Junts i formació hereva de l'antiga Convergència Democràtica, continua en l'aire. Podria mantindre la representació amb 2 escons, menys que els 5 que té dins del Grup Parlamentari JxCat.

Quant a En Comú Podem, la formació morada passaria dels 8 escons actuals a 6 o 7.

El sondeig de GAD3 per a la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) i RTVE s'ha fet sobre la població de Catalunya amb dret a vot, tenint en compte dades geogràfiques, de sexe i el grup d'edat (en sis trams), segons el cens electoral. En total, s'ha preguntat a 8.000 persones a través d'entrevistes telefòniques entre el 28 de gener i el 13 de febrer de 2021. Per províncies s'ha consultat 4.800 votants de Barcelona, 1.200 de Girona, 1.000 de Lleida i 1.000 de Tarragona.

També et pot interessar

stats