ERC dona suport a Torra després de l’orde d’inhabilitació

El PSOE té "dubtes seriosos" que la JEC puga inhabilitar Torra i espera una resposta ràpida del Suprem

ERC dona suport a Torra després de l’orde d’inhabilitació
ERC dona suport a Torra després de l’orde d’inhabilitació

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha mostrat a través de les xarxes socials el seu rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l’acta de diputat al president català, Quim Torra i ha dit que li farà costat.

"La JEC ha ordenat la inhabilitació de Quim Torra. Una nova actuació contra la política i la democràcia. Estem al teu costat, president", ha assenyalat la formació en el seu compte oficial de Twitter.

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha valorat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha assegurat que "això sí que és un colp d'estat". En les seues xarxes, Rufián ha afegit que es tracta d'un "colp d'estat dels de sempre i pel mateix de sempre".

El PSOE dubta que la JEC puga inhabilitar Torra

La subsecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha dit que espera que el Tribunal Suprem responga ràpidament a la decisió de la JEC i adverteix que tenen "dubtes seriosos" que l’organisme siga competent per a adoptar aquests acords.

Lastra ha volgut deixar clar que la Junta Electoral Central "no és un tribunal" i que la seua formació espera que el màxim òrgan jurídic del país, el Suprem, "responga com més prompte millor a aquesta qüestió".

L’oposició celebra la decisió de la JEC

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que Quim Torra ha de cessar "immediatament" com a president de la Generalitat de Catalunya i ha recalcat que si no ho fa, el cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, ha "d’obligar-lo" en compliment de les seues obligacions constitucionals.

Pel que fa a Ciutadans, la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, ha celebrat la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) i ha lamentat que, mentrestant, Sánchez pacte amb partits independentistes.

També et pot interessar

stats