ERC no descarta una investidura abans del 5 de gener

Els militants aproven amb un 93% dels vots la ponència política que aposta per la negociació.

Pere Aragonès en el Congrés Nacional

ERC veu possible que la investidura de Pedro Sánchez siga entre el 27 de desembre i el 4 de gener si les negociacions amb el PSOE culminen amb un acord que incloga els aspectes que els republicans consideren bàsics, entre els quals figuren la taula de negociació per a buscar una solució política al conflicte català i un posicionament favorable al fet que la judicialització done pas a una negociació política.

No obstant això, els republicans, que han celebrat el 28é congrés nacional de la formació, es mantenen a l'expectativa pel que respecta al compliment de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que reconeix la condició d'eurodiputat del seu líder, Oriol Junqueras, i la immunitat com a parlamentari.

La direcció del partit vol veure un "gest concret" en aquest sentit, i espera que l'Advocacia de l'Estat, que depén directament del govern estatal, encara que disposa d'autonomia funcional, es posicione a favor del compliment de la sentència del tribunal de Luxemburg.

En el cas que la negociació PSOE-ERC es traduïsca en un acord, ERC contempla com a possibilitat que la investidura de Pedro Sánchez puga ser entre els dies 27 de desembre i 4 de gener, tenint en compte que tant el PSOE com ERC han de reunir abans els propis òrgans de direcció per a ratificar el contingut del pacte.

Els militants aproven una ponència política que aposta per la negociació

Els militants d'ERC, en el congres nacional d'aquest dissabte, han aprovat la ponència política de caràcter estratègic, que aposta per la via negociadora amb l'Estat, amb una majoria del 93% de vots, i sense canvis significatius en el text presentat per la direcció.

La ponència política, que suposa una clara aposta per la via negociadora amb l'Estat per a accedir a l'autodeterminació i a la independència de Catalunya, ha tingut 558 vots favorables, 20 contraris i 19 vots en blanc.

També et pot interessar

stats