ERC i la CUP arriben a un preacord perquè Aragonés siga president de la Generalitat de Catalunya

Laura Borràs assegura que divendres hi haurà ple d'investidura però evita confirmar cap nom

Laura Borràs, va ser escollida nova presidenta del Parlament de Catalunya el 12 de març
Laura Borràs va ser escollida nova presidenta del Parlament de Catalunya el 12 de març

La definició del pròxim govern català avança, per més que encara no sembla tancada. Si diumenge, ERC i la CUP anunciaven un preacord que situa Pere Aragonés com al candidat més probable a la presidència de la Generalitat de Catalunya, aquest dilluns, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, representant de JxCat, ha evitat confirmar noms. Borràs ha garantit que, després de la seua imminent ronda de consultes amb els líders parlamentaris catalans, convocarà el debat d'investidura per a aquest divendres 26 de març i proposarà el candidat “amb més possibilitats” de ser investit president.

Borràs, en declaracions a TV3, ha evitat confirmar que el candidat que proposarà serà Pere Aragonès, encara que ja ha donat a entendre que no podrà ser-ho el socialista Salvador Illa: “No n'hi ha prou amb voler ser candidat, has de tindre una possibilitat plausible de ser investit”, ha afirmat.

Mentrestant, el preacord entre ERC i la CUP es durà als òrgans interns dels dos partits perquè el validen: la CUP concreta que el pròxim dimecres l'abordarà en assemblees obertes parlamentàries telemàtiques i que dijous publicarà el resultat de la votació, un dia abans de

la data prevista per al debat d'investidura.

“El candidat que tinga més possibilitats de ser investit serà el candidat que jo proposaré, però és preceptiu que escolte tots els grups i seria una falta de respecte no fer-ho”, ha argumentat Borràs. El seu equip ja està enviant aquest dilluns als grups parlamentaris les cartes de

convocatòria de les reunions per a explorar quin candidat té “amb més possibilitats”. I a partir de demà dimarts Borràs començarà a reunir-se amb els líders parlamentaris catalans, començant pels grups amb menys escons.

 

També et pot interessar

stats