ERC convoca el 2 de gener el consell nacional per a avalar l’abstenció en la investidura de Sánchez

Donen per tancada la negociació amb el PSOE, amb qui han acordat una mesa de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, després de la reunió de l'executiva del partit
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, després de la reunió de l'executiva del partit / Europa Press

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha anunciat que convocaran el dijous 2 de gener a les 17:00 hores el consell nacional del partit, l'òrgan que haurà d'avalar una abstenció de la formació en la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Després de la reunió de l'executiva del partit, ha donat per tancades les negociacions amb el PSOE i ha assegurat que han acordat amb els socialistes establir una taula de negociació entre la Generalitat i el govern espanyol per a buscar una solució al conflicte català. "No és una taula d'ERC, és la taula del govern de Catalunya on es podran exposar tots els grans consensos".

Vilalta ha defés que després d'aquest acord ha arribat el moment en què la militància d'ERC "valide o no l’acord", i ha rebutjat valorar si és possible la investidura de Sánchez abans del dia de Reis, perquè la convocatòria del ple del Congrés no depén dels republicans.

També et pot interessar

stats