ERC consulta a la militància si avala la investidura de Sánchez

Dimecres se sabrà si les bases d'Unides Podem avalen el preacord amb els socialistes.

VÍDEO | ERC consulta a la militància si avala la investidura de Sánchez

Aquest dilluns els militants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) decideixen si el partit avala o no la investidura de Pedro Sánchez sense un acord previ per a crear una mesa de negociació. En concret, el partit sotmet a votació la pregunta: “Estàs d’acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per a abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una taula de negociació?”.

A pesar del preacord, PSOE i Unides Podem necessiten el suport d'altres forces polítiques per a arribar a la majoria necessària que permeta situar Sánchez al front de la Moncloa.

Diversos membres de la direcció d'ERC s'han posicionat en els últims dies i votaran que no a la investidura de Sánchez fins que s'òbriga una taula de negociació entre governs, no entre partits.

Per la seua banda, el PSOE confia que els republicans modifiquen el seu no després de la consulta i insisteixen que abordaran el conflicte amb Catalunya des de la "llei i el diàleg". Les bases del PSOE han avalat majoritàriament el govern de coalició amb Unides Podem amb un 92% de suport.

Així mateix, el secretari general d'Unides Podem, Pablo Iglesias, s'ha mostrat optimista sobre les negociacions amb ERC. "Estic convençut que tant el PSOE com nosaltres treballarem de manera responsable per a aconseguir aquests suports, perquè en aquest país hi haja un govern d'esquerres que afronte els reptes d'Estat que espera el nostre país", ha assegurat.

També et pot interessar

stats