Entra en vigor el decret dels VTC amb la moratòria de l'obligació de precontractació

Cabify lamenta la nova normativa, però es mostra “disposada a parlar i treballar amb l’administració per a obrir noves vies”.

Entra en vigor el decret dels VTC amb la moratòria de l\'obligació de precontractació
Entra en vigor el decret dels VTC amb la moratòria de l'obligació de precontractació

El decret llei que regula la prestació del servei de transport públic de viatgers mitjançant vehicles amb conductor (VTC) entra en vigor aquest dimarts després que ahir es publicara al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El text no inclou l’apartat que estableix l’obligació de contractar-lo amb una antelació d’almenys 15 minuts, per al qual per motius tècnics, s’estableix una moratòria de dos mesos.

El decret, que va ser aprovat el divendres pel Consell i està pendent de la seua convalidació en la Diputació Permanent de les Corts, estableix que la prestació del servei dels VTC únicament podrà realitzar-se per les persones que siguen titulars de l’autorització administrativa.

El text definitiu estableix que els serveis hauran de contractar-se, almenys, amb una antelació de 15 minuts a la prestació efectiva del servei i haurà de quedar-ne constància en un registre de comunicacions. A més, els vehicles adscrits a les autoritzacions no podran, en cap cas, circular per les vies públiques a la recerca de clientela ni utilitzar la geolocalització. Aquesta circumstància entrarà en vigor una vegada que acabe la moratòria de dos mesos.

Cabify, disposada a treballar amb l’Administració

La plataforma Cabify ha manifestat aquest dilluns que treballa per a “adaptar el seu model operatiu a aquells requisits imposats” en el nou decret llei i lamenta que la nova normativa “suposa una reculada en matèria de llibertat d’elecció, qualitat de servei i sostenibilitat mediambiental”. L’empresa, que ha assenyalat que el 98,5% dels seus viatges es contracten amb menys de 15 minuts d’espera, va amenaçar, junt amb Uber, d’abandonar la Comunitat Valenciana si s’aprovava el decret..

Davant aquesta situació, Cabify espera que “en un futur pròxim siga possible tindre un marc de treball comú entre el sector del taxi i els VTC que permeta la construcció d’un model de mobilitat a la ciutat, orientat a reduir considerablement l’ús del vehicle particular”. Per a això, s’ha mostrat “disposada a parlar i treballar amb l’Administració per a obrir noves vies”.

També et pot interessar

stats