Enric Nomdedeu: “La jornada de 32 hores reduiria la despesa social i econòmica”

El Secretari autonòmic d'Ocupació creu que s'hauria d'implementar primer en el sector privat.

Foto de portada: Enric Nomdedéu durant l'entrevista en À Punt Mèdia

Aquest dilluns, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha fet públic un informe que suggeria la reducció de la jornada laboral fins a les 32 hores.  El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assegurat en una entrevista en l'informatiu 20H NTC d'À Punt Mèdia que aquesta implementació tindria molts avantatges.

D'una banda, ha enumerat les possibilitats que donaria tindre més temps en la vida social, entre les quals destaca l'opció de passar més temps amb la família, consumir més cultura o formar-se. No obstant això, Nomdedéu també ha volgut detallar altres avantatges en l'àmbit mediambiental, com la reducció dels viatges, o en l'àmbit sanitari i social, ja que es reduirien les hores punta, fet que suposaria reduir l'estrés i els nervis dels treballadors, i eliminar, per tant, la despesa social i econòmica que això suposa.

Enric Nomdedéu ha posat l'exemple d'empreses com Microsoft al Japó o el sector de les assegurances a Nova Zelanda, que han incrementat la productivitat en un 20%. Per això, considera que aquest seria un dels objectius que caldria buscar. Per aquest motiu, creu que és vital incentivar aquesta situació, primerament en les empreses privades, i donar durant el primer any el 100% del diferencial del cost de posar la jornada laboral en marxa, el 50% el segon any i el 25% el tercer any, quan es creu que l'augment de la productivitat ja seria una realitat.

El secretari d'Ocupació ha sentenciat que el que volen “és incentivar que s'avance cap a un millor benestar”, ja que, segons diu, “tenim un problema: som els que més treballem i els menys productius de tot Europa”.

També et pot interessar

stats