Les enquestes del Parlament Europeu donen la victòria al Partit Popular Europeu

Espanya elegirà aquest diumenge 54 dels 751 eurodiputats i eurodiputades.

Enquesta d'intenció de vot de les eleccions europees del 26 de maig del Parlament Europeu
Enquesta d'intenció de vot de les eleccions europees del 26 de maig del Parlament Europeu

Les eleccions europeus se celebren cada cinc anys. Enguany els ciutadans i les ciutadanes de la Unió Europea estan citats a les urnes entre el 23 i el 26 de maig. En el cas d'Espanya, les votacions se celebraran el dia 26 coincidint amb els comicis municipals. 

L'elecció de l'Eruocambra arriba enmig d'un escenari d'incertesa propiciat pel Brexit. El Parlament Europeu és l'únic, de tots els comunitaris, que tria la ciutadania i representa 500 milions de persones. En total, s'han d’elegir 751 eurodiputats i eurodiputades, d'aquests,  Espanya en triarà 54. 

El Parlament Europeu ha publicat els resultats d'una enquesta basada en la intenció de vot. El Partit Popular Europeu tornaria a guanyar les eleccions, però perdria 37 escons i n'aconseguiria 180. Per la seua banda, el Partit Socialista també perdria representació i obtindria 149 eurodiputats. Segons les dades publicades, els únics partits que guanyarien escons respecte de les eleccions del 2014 serien el Grup Europa de les Nacions i de les Llibertats, que passaria de 36 a 62; l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, que passaria de 68 a 76 i el Grup dels Verds / Aliança Lliure Europea, que guanyaria 6 escons fins a arribar a 51.

L'any 2014 el Grup del Partit Popular Europeu va obtindre 219 escons, mentre que el Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu en va obtindre 189. Aquests resultats podrien variar en els pròxims comicis per la diversitat de partits que presenten candidatura i la heterogeneïtat dels votants.

També et pot interessar

stats