El com encalla les negociacions del Botànic

Unides Podem i Compromís confirmen que les converses avancen a bon ritme i confien que l'acord es tancarà prompte.

VÍDEO | El com encalla les negociacions del Botànic

La cinquena reunió de la comissió negociadora del nou Pacte del Botànic ha tornat a acabar sense acord pel que fa a l’estructura del futur govern valencià. Queden menys de 48 hores per a arribar a dilluns, la data límit que s’havien imposat el PSPV, Compromís i Unides Podem per a tancar la coalició de govern i arribar a la sessió d’investidura a les Corts, prevista per a dimecres, amb tranquil·litat.

El què, les qüestions programàtiques, estan ja pràcticament enllestides, però el com és el que arreplega totes les discrepàncies dels socis. És a dir, l’arquitectura institucional: el nombre de conselleries del govern valencià, quantes vicepresidències, com serà el repartiment de competències entre els tres socis i com s’articularà això en un executiu únic. 

El síndic d'Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, s'ha mostrat convençut que l'acord està quasi a punt i que permetrà iniciar "el govern més important de la història política valenciana", perquè anirà "més allà del Botànic" i treballarà en qüestions com ara serveis públics o energies verdes. 

En Compromís també asseguren que les converses van a bon ritme. La coportaveu, Àgueda Micó, ha confirmat a À Punt que "l'acord programàtic està molt avançat" i que aquest mateix dissabte està reunida la subcomissió que ha d'abordar l'arquitectura institucional, el punt pendent.

PSPV, Compromís, Podem i Esquerra Unida s’han citat diumenge a una nova reunió, la sisena, per tal de tancar finalment aquestes qüestions que encara cuegen. Els socis estan dividits entre un govern amb dotze conselleries o un govern amb catorze, en els dos casos, amb la Presidència a banda. La segona xifra suposa augmentar en cinc les carteres de l’anterior executiu autonòmic. 

En aquest escenari, s’espera un cap de setmana de converses intenses per a superar les discrepàncies que ara mateix alenteixen les negociacions del govern valencià i arribar a un acord que acontente els quatre partits implicats.

També et pot interessar

stats