Enagás té un termini de sis mesos per tindre preparat l'expedient per al segellament del Castor

El Consell de Ministres ha aprovat el desmantellament definitiu de la plataforma de gas per "seguretat" i per a "evitar costos".·

La vicepresidenta en funcions del govern, Carmen Calvo, ha anunciat l'acord del Consell de Ministres
La vicepresidenta en funcions del govern, Carmen Calvo, ha anunciat l'acord del Consell de Ministres / Ángel Díaz (Efe)

El govern espanyol ha acordat el segellament dels pous de la plataforma de gas Castor davant de la costa de Castelló, que va causar nombrosos terratrémols a la comarca del Baix Maestrat fa sis anys. 

La vicepresidenta en funcions del govern, Carmen Calvo, ha anunciat l'acord del Consell de Ministres pel qual s'ha encarregat a l'empresa Enagás que d'ací a sis mesos tinga llest tot l'expedient per a procedir al segellament definitiu

El Ministeri per a la Transició Ecològica, una vegada resolta la situació processal "de manera ràpida", vol evitar el cost que suposa la situació d'una plataforma que ja "no serveix per al sistema gasístic espanyol", segons ha destacat Calvo. El govern vol que es tanque per "major seguretat" i perquè "no supose un cost", ha dit la vicepresidenta en funcions.

Davant d'aquesta promesa, el veïnat del Baix Maestrat es mostra escèptic. L'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, manté que no pararà fins arribar al tancament total de la instal·lació. 

D'altra banda, la promotora del gas Castor ha presentat un escrit davant del ministeri en què demana que el tancament de la plataforma no siga definitiu.

També et pot interessar

stats