Les empreses estaran obligades a fer públic el sou mitjà d'homes i dones

El nou decret d'igualtat laboral del govern espanyol estableix que hauran d'elaborar plans d'igualtat i a registrar-los públicament.

Les empreses estaran obligades a fer públic el sou mitjà d\'homes i dones
Les empreses estaran obligades a fer públic el sou mitjà d'homes i dones

Les empreses mitjanes i grans, amb més de 50 treballadors, estaran obligades a fer públic el sou mitjà d'homes i dones. Les dades seran accessibles per a tota la plantilla a través dels sindical o de personal. També s’hauran d’inscriure en un registre públic.

Aquesta és una de les normes del reial decret llei de mesures urgents sobre igualtat laboral que ha aprovat el Consell de Ministres aquest divendres abans que es dissolguen les dues cambres legislatives.

A més, les companyies també hauran d'elaborar plans d'igualtat i a registrar-los públicament. Aquesta norma s’aplicarà de manera gradual i es donarà un termini de tres anys per a les empreses xicotetes i d’un any per a les grans. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, considera que és un "període raonable de temps i adaptació del dret igualitari de treball a Espanya".

L'objectiu del decret és reduir una bretxa salarial que "frega el 23% en algunes àrees", segons ha afirmat la també ministra d'Igualtat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. "Complirem en termes jurídics la premissa que a igual faena, igual salari", ha indicat.

També et pot interessar

stats