Les empreses ceràmiques i d'acabats tèxtils estaran incloses en les ajudes gasintensives

Els sectors esmenats formaran part del llistat de CNAE per a accedir als 950 milions d’euros del govern

Imatge d'arxiu d'una empresa ceràmica
Imatge d'arxiu d'una empresa ceràmica / À Punt NTC

El govern inclourà les empreses d'acabats tèxtils i altres sectors ceràmics i d'esmalts en les ajudes de 950 milions d'euros a la indústria gasintensiva contemplades en l'últim decret anticrisi, aprovat pel Congrés el mes de desembre passat. Així ho ha confirmat aquest dimecres el secretari general d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, Francisco Blanco, durant la seua compareixença en la comissió d'indústria en el Congrés. Blanco, concretament, ha apuntat que els sectors es podran acollir a aquestes ajudes després d'haver-se ampliat el llistat de la classificació nacional d'activitats econòmiques (CNAE) establides en el decret.

La inclusió d'aquests sectors, i especialment de la indústria d'acabats tèxtils, dona la raó a una reclamació que tant Compromís com Esquerra Republicana (ERC) realitzaren després de l'aprovació del decret, que finalment es va aprovar tramitar com a projecte de llei per a així introduir canvis, com l'anunciat aquest dimecres per Francisco Blanco.

ERC denunciava que a causa d'un "problema de codificació", les empreses d'acabats tèxtils havien quedat fora de les ajudes de 950 milions d'euros a la indústria gasintensiva aprovades amb el paquet anticrisi. I és que, d'una banda, el decret indica que els beneficiaris de les ajudes contemplades en la norma són empreses que hagen realitzat durant 2021 "almenys una de les activitats" dins d'una relació de codis CNAE que s'enumeren.

Entre aquests figura el 133, corresponent amb l'activitat d’"acabats tèxtils". No obstant això, en un altre article es detalla que l'import de les ajudes per a cada beneficiari consistirà en una quantitat determinada depenent de la seua CNAE. És a dir, d'una banda, no s'exigeix que l'empresa s'enquadre en un CNAE concret, sinó que simplement desenvolupe una activitat relacionada, però d’una altra sí.

Per a donar solució a aquest problema, el govern ha inclòs els sectors citats en el llistat de CNAE.

També et pot interessar

stats