Dos empresaris que apareixen en els papers de Bárcenas declaren al Congrés

Un d’ells és José María Mayor Oreja, a qui Ricardo Costa va acusar el juny passat d’haver finançat el PPCV entre 2007 i 2008.

L’empresari José María Mayor Oreja (a l’esquerra), en una imatge d’arxiu
L’empresari José María Mayor Oreja (a l’esquerra), en una imatge d’arxiu / FCC

La comissió del Congrés que investiga el finançament il·legal del PP ha citat aquest dimecres dos dels empresaris que apareixen com a donants del partit en els anomenats papers de Bárcenas, la suposada comptabilitat paral·lela que presumptament portava l’extresorer Luis Bárcenas.

A partir de les 16 hores haurà de comparéixer José María Mayor Oreja, expresident de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i germà de l’exministre de l’Interior Jaime Mayor Oreja. Es tracta del mateix empresari que, segons va confessar Ricardo Costa en juny, va donar diners al PPCV en agraïment per les concessions de les obres del circuit urbà de València entre 2007 i 2008. A les 18:30 hores serà el torn de l’expresident de Sacyr Vallhermoso, Luis del Rivero.

La comissió d’investigació reprén així els interrogatoris a empresaris acusats de donar diners al partit que ara presideix Pablo Casado. El passat mes d’abril ja va passar pel Congrés el fundador d’OHL, Juan Miguel Villar Mir, i el seu gendre Javier López Madrid.

Abans que compareguen Mayor Oreja i Del Rivero, els integrants de la comissió hauran de decidir a qui citaran després entre una llista de possibles compareixents que continua sent molt àmplia. De fet, la comissió ja ha pactat sol·licitar una pròrroga per a poder continuar la investigació fins febrer de 2019. La previsió de treball preveu continuar la roda de compareixences fins el mes de desembre, tancar-la amb la de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i dedicar els dos mesos restants a redactar les conclusions de la investigació.

També et pot interessar

stats