Les eleccions catalanes no seran abans del mes de maig

El 18 de març es debatran els pressupostos i s’obrirà un termini de 54 dies entre la convocatòria dels comicis i el dia de les votacions.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, amb el vicepresident Pere Aragonés durant la reunió del govern celebrada aquest dimecres
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, amb el vicepresident Pere Aragonés durant la reunió del govern celebrada aquest dimecres / Quique Garcia (Efe).

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha constatat el final de la legislatura en anunciar aquest dimecres que avançarà les eleccions autonòmiques després d’aprovar els pressupostos del 2020.

El full de ruta del govern català és portar els pressupostos al Parlament el pròxim dia 12 de febrer, per a debatre-hi les esmenes a la totalitat. Aquest mateix dimecres, el vicepresident Pere Aragonès ha anunciat que s'acurtaran els terminis de les compareixences per al debat i que preveu que la votació tinga lloc el dia 18 de març. Aragonès ha presentat uns comptes públics que ha dit que posen els interessos dels ciutadans per damunt dels interessos dels partits.

Una vegada aprovats els pressupostos, Quim Torra podria convocar les noves eleccions. D'acord amb la Llei orgànica de règim electoral general, haurien de passar 54 dies entre la convocatòria i les votacions. Per tant, les eleccions podrien ser, com a mínim, l'11 de maig.

Esquerra respecta la decisió d’avançar eleccions i comparteix la necessitat d’uns pressupostos

A través d’un comunicat, Esquerra Republicana ha mostrat el seu respecte per la posició de Torra d’avançar les eleccions perquè “és l’única persona facultada per a prendre-la” i ha afegit que comparteix les conclusions principals de la compareixença.

En aquest sentit ha remarcat que Catalunya necessita de manera urgent uns pressupostos i que cal activar la via política posant en marxa la taula de negociació amb l’Estat.

“El nostre adversari no és cap altre que l’estat i la repressió amb què castiga el conjunt del moviment independentista”, ha dit.

També et pot interessar

stats