Les eleccions catalanes s'ajornen al 30 de maig

La situació epidemiològica a Catalunya obliga a no celebrar els comicis el 14 de febrer com estava previst.

Aspecte de l'hemicicle del Parlament de Catalunya aquest divendres, mentre se celebrava la reunió per a decidir si s'ajornen o no les eleccions
Aspecte de l'hemicicle del Parlament de Catalunya aquest divendres, mentre se celebrava la reunió per a decidir si s'ajornen o no les eleccions / Quique Garcia (Efe).

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el decret per a ajornar al 30 de maig la data de les eleccions, previstes per al 14 de febrer, "perquè ningú es quede sense el dret a votar". Així ho ha donat a conéixer el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, aquest divendres després de la celebració del consell executiu, que ha aprovat la decisió. El dirigent ha dit que hi ha risc que la pandèmia afecte el procés electoral. Prèviament, la reunió de la mesa de partits catalans ha aprovat la proposta amb l'únic vot en contra del PSC, que considera que la decisió no respon a criteris epidemiològics.

En els últims dies, el govern català havia avançat una possible proposta d'ajornament, encara que oficialment havia evitat concretar-la. En el transcurs de la reunió, el PSC ha proposat un “ajornament tècnic” de les eleccions catalanes fins al 14 o 21 de març, encara que manté que l'evolució de la pandèmia a Catalunya no justifica retardar els comicis.

També et pot interessar