Les eleccions autonòmiques, més a prop del 26 de maig

El cap de gabinet del president de la Generalitat assegura que Puig mantindrà el calendari electoral, malgrat que la decisió encara no està presa.

Arcadi España, en 'À Punt Notícies matí'
Arcadi España, en 'À Punt Notícies matí'

Es mantindrà el calendari electoral a la Comunitat Valenciana, malgrat que la decisió encara no està presa. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí Arcadi España, cap de gabinet del president de la Generalitat, que ha assegurat que fins al dia 5 de març hi ha de termini per a canviar de decisió, i que en tot cas, serà “el que interesse més a la ciutadania valenciana”.

Una cita amb les urnes que, segons ha comentat, serà la primera volta que a Espanya s’utilitzen les xarxes socials de forma massiva. “La televisió dels anys huitanta és ara Facebook”, ha assegurat. En aquest sentit, Arcadi España ha apostat per un “Botànic 2”, en afirmar que “el Botànic no està en perill”, i valorant així mateix el treball fet pel govern central en aquests mesos. “No es poden canviar huit anys de govern del PP, però s’han fet passos”.

En aquest sentit, el cap del gabinet del president de la Generalitat ha assenyalat que espera que es prenguen mesures perquè la Comunitat Valenciana dispose dels recursos suficients per a desenvolupar les seues competències autonòmiques i que es pressionarà el necessari perquè així siga. També ha reclamat una actualització del model autonòmic. “Catalunya és només un símptoma d’aquest problema”, ha assegurat.

Blanquejament de l’extrema dreta

Sobre l’auge de formacions polítiques d’extrema dreta, Arcadi España ha reconegut “estar preocupat” per la possibilitat que aquests partits tinguen representació parlamentària, però que a pesar d’això, serà la plasmació del que passa ja en altres països. “No és normal posar en qüestió la lluita contra la violència de gènere o tornar a debatre sobre l’avortament”, ha assegurat. “La novetat és blanquejar aquests partits. PP i Ciutadans haurien de reflexionar sobre això”, ha afegit.

Reunió Puig-Montero

D’altra banda, España ha avançat que aquest dimecres tindrà lloc la reunió entre Puig i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. La reivindicació d'un finançament just i la condonació del deute de la Marina de València seran les principals reclamacions del cap del Consell.

També et pot interessar

stats