Elda comença el procés per a canviar els noms dels carrers franquistes

El consistori pretén així adequar-se a la llei de memòria històrica i recuperar els noms previs a la dictadura.

Navalón i Márquez presenten l'informe sobre els carrers que incumpleixen la llei de memòria històrica

L’Ajuntament d’Elda ha començat el procés per a canviar el llistat de carrers i plaques commemoratives amb noms relacionats amb la dictadura franquista, i adequar-ho així a la llei de memòria històrica. 

La comissió tècnica explicarà aquesta vesprada les propostes de l'informe, que inclou el canvi del nom de 17 carrers i tres plaques i que previsiblement s'executarà en la pròxima legislatura. Segons ha valorat per a À Punt Notícies l'arqueòleg municipal Juan Carlos Márquez, membre de la comissió, es planteja recuperar denominacions que tenen a veure amb la pròpia estructura i tradició del barri, "com per exemple el carrer de l'Hospital Provincial d'Elda". 

Aixi mateix, l'edil de Patrimoni, Amado Navalón, ha indicat que “aquests carrers i places amb noms franquistes fan exaltació d'una situació no democràtica”. En aquest sentit, l'informe proposa tornar als carrers els noms que tenien l'any 1939 i que es van canviar en acabar la Guerra Civil, però també s'ha obert un espai en el web municipal perquè els ciutadans en facen aportacions.

També et pot interessar

stats