EH Bildu: "Sense una agenda democratitzadora real no tindran el nostre suport"

El discurs de la portaveu d'EH Bildu ha sigut interromput contínuament pels diputats del PP, Vox i Ciutadans.

La portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, durant la seua intervenció en el debat d'investidura
La portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, durant la seua intervenció en el debat d'investidura / Efe

La intervenció de la portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua, ha sigut la més tensa del debat d'investidura. La portaveu de la formació basca, que compta amb grup parlamentari propi per primera vegada, ha sigut interrumpuda contínuament pels diputats i diputades del PP, Vox i Ciutadans. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha hagut de cridar a l'orde en diverses ocasions.

Aizpurua, que ha confirmat l'abstenció a la investidura de Sánchez, com ja va ocórrer en la investidura fallida del juliol, ha avisat Sánchez que la seua abstenció és amb l'objectiu "d'obrir una finestra d'oportunitats per a democratitzar l'estat espanyol. Serem pacients, però també exigents. Sense una agenda democratitzadora real no tindran el nostre suport. Si es tracta d'un rentat de cara del règim del 78, ens tindran enfront", ha reblat.

La portaveu d'EH Bildu ha explicat que “existeix un camí perquè els conflictes polítics es resolguen en el terreny de la política. Si aquesta voluntat de resoldre's es converteix en fets, Euskal Herria Bildu no serà un impediment per a avançar. Aquesta és l'última oportunitat que té l'estat espanyol per a demostrar que es poden resoldre democràticament les qüestions catalana i basca".

En el seu torn de rèplica, Sánchez ha defés el marc constitucional i la trajectòria de l'Estat de les autonomies, tot i que ha reconegut que està "desgastat" i ha refermat el seu compromís a millorar-lo.

També et pot interessar

stats