Educadors contra l'Adoctrinament denuncia quatre docents per un mural en homenatge a Fermin Muguruza

Els investigats, que formen part de la direcció de l'Institut Joan Fuster de Bellreguard, podrien enfrontar-se a tres anys de presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme

El mural de Muguruza que ha portat quatre treballadors d'educació al jutjat / À Punt NTC

Quatre membres de l'equip directiu de l'Institut Joan Fuster de Bellreguard (Safor) han acudit aquest dimarts als jutjats de Gandia en qualitat d'investigats. L'associació Educadors contra l'Adoctrinament (ECA), pròxima a Vox, els acusa d'un delicte d'enaltiment del terrorisme (que pot tindre penes de vora tres anys de presó), per un mural que es va fer al centre docent en homenatge al músic basc Fermin Muguruza.

Muguruza és un reconegut cantant i director de cinema que, segons els querellants, és una persona "proetarra" i, per tant, el centre està enaltint el terrorisme, segons l'associació. Tot i que en l'última etapa de banda terrorista, Muguruza es va oposar a l'acció armada i va ser fins i tot amenaçat per la mateixa banda ETA, l'ECA considera que s'ha produït un "afavoriment" i han avançat que realitzaran noves acusacions.

"Va ser un requeriment de l'Ajuntament per part d'un regidor, que demanarem que siga afegit com a investigat, ja que li han donat un enfocament cultural", ha afirmat José Luis Castellano, director jurídic d'ECA.

Durant tot el matí d'aquest dimarts, el jutge d'instrucció 1 de Gandia ha pres declaració als quatre investigats, que han assegurat que tots desconeixien aquesta qüestió sobre Muguruza.

També et pot interessar

stats