Educació ultima un acord amb Lambda per a previndre l’assetjament i l'LGTBfòbia

Preveu l’assessorament al professorat sobre diversitat.

L'acord preveu l’assessorament al professorat sobre diversitat
L'acord preveu l’assessorament al professorat sobre diversitat

La Conselleria d’Educació està ultimant un acord de col·laboració amb el col·lectiu Lambda per a contribuir a la prevenció de l'LGTBfòbia als centres educatius, i a la formació i assessorament sobre diversitat. 

Així, aquesta iniciativa, que està previst posar-la en marxa aquest any, té entre els seus objectius “assessorar els equips directius i el professorat dels centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics en l’aplicació del protocol d’acompanyament a la identitat de gènere, en casos d’assetjament motivats per LGTBfòbia i en matèria de diversitat sexual, familiar i de gènere”,  han avançat a Europa Press des de l’administració educativa. 

Per a això, es realitzaran tallers sobre diversitat sexual, familiar i de gènere, dirigits a l’alumnat dels centres que ho sol·liciten. També podran demanar aquestes activitats associacions de famílies o al conjunt de la comunitat educativa.

Des de 2016 s’aplica als centres educatius de la Comunitat Valenciana un protocol d’identitat de gènere per a ajudar els equips directius i els orientadors a tractar qüestions d’identitat i intersexualitat amb “opcions socials normalitzades i per a frenar possibles casos d'assetjament escolar”.

Això inclou accions concretes com adequar la documentació administrativa del centre docent d’acord al nom i el gènere amb què se senta identificat l’alumnat.

El protocol també es refereix a l’ús de les instal·lacions perquè aquestes puguen ser utilitzades segons la identitat de gènere expressada. La gestió de tots aquests temes la duen a terme les coordinadores d’igualtat i convivència dels centres educatius, juntament amb les corresponents direccions.

També et pot interessar

stats