Educació recorda que el decret d'usos lingüístics segueix en vigor

El Suprem ha admés els recursos presentats per la Generalitat i Intersindical Valenciana contra l'anul·lació d'alguns punts del decret.

Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat
Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat / Europa Press

La Conselleria d'Educació ha recordat que el decret que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en la Generalitat està “plenament en vigor en tots els seus punts” fins que el Tribunal Suprem es pronuncie.

L’Alt Tribunal ha acceptat a tràmit els recursos de cassació que han presentat la Generalitat i Intersindical Valenciana contra l'anul·lació d'alguns punts del citat decret per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). 

La Conselleria d’Educació ha recorregut contra la sentència del TSJCV perquè no compartia els preceptes pels quals el tribunal anul·lava alguns apartats d'onze articles del decret que regula els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en la Generalitat.

Així mateix, ha destacat que l'article 4 del decret, que no s'ha anul·lat, estableix que el valencià és la llengua pròpia de l'Administració de la Generalitat i que, per tant, "serà la llengua destacada d'ús normal i general, sense que es puga entendre d'aquesta declaració cap limitació respecte de l'altra llengua oficial".

També et pot interessar

stats