Educació proposa que mestres i professors puguen fer substitucions a les universitats

Serà una jornada setmanal a temps parcial que es desenvoluparà com a segona activitat pública

Universitat d'Alacant en una imatge d'arxiu
Universitat d'Alacant en una imatge d'arxiu / Instagram: @ua_universidad

La Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Personal Docent, ha traslladat aquest dijous a la taula sectorial d'educació la proposta d'aprovar un decret per a declarar d'interés públic i compatible l'activitat de professor substitut al servei de les universitats. Actualment, un docent públic no universitari no pot tindre compatibilitat per a un lloc de professor substitut, ja que seria una segona activitat pública, que no està exceptuada en la llei 53/84. Per tant, per a poder exercir eixa segona activitat pública, “ha d'aprovar-se aquest decret” ha assenyalat la directora general de personal docent, Sonia Sancho.

El decret crearà la figura del professorat substitut, que cobrirà les vacants que es produïsquen entre el personal docent i investigador amb dret a reserva de lloc i que temporalment suspenga la prestació dels seus serveis per aplicació del règim de permisos, llicències o situacions administratives, incloses les baixes mèdiques, o que impliquen una reducció de la seua activitat docent.

La directora general de personal docent ha indicat que es tracta d’un aprofitament “lògic i racional” del personal de la docència no universitària, que permetrà “un adequat desenvolupament de les seues funcions” i redundarà també en benefici de l'alumnat universitari.

La jornada setmanal del professor substitut en la seua activitat secundària serà a temps parcial, i no suposarà modificació de la jornada de treball i horari dels dos llocs.

Amb aquest tràmit s'inicia el procediment que haurà d'informar-se per part de l'Advocacia de la Generalitat i per part del Consell Jurídic Consultiu abans de la seua aprovació pel Consell. El decret es podrà començar a aplicar l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

També et pot interessar

stats