Eduardo Dolón, alcalde de Torrevella: “Territoris com el que represente parlarem més valencià si no se’ns imposa”

El primer edil de la quinta ciutat valenciana denuncia que el 80% dels plans de compensació per la dessalinitzadora “encara estan sense construir dotze anys després”

Eduardo Dolón, alcalde de Torrevella

Eduardo Dolón, alcalde de Torrevella (Baix Segura) i diputat a les Corts, així com membre de la comissió d'educació de la cambra, ha defés este dijous que "territoris com el que represente parlarem més valencià si no se'ns imposa", en referència a la nova llei educativa.

El primer edil ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí que la quinta ciutat valenciana "malauradament no parla valencià" i que la nostra llengua "no és més important perquè hi ha més de 120 nacionalitats al padró municipal, la gent no parla ni castellà, parla anglés".

Dolón ha remarcat, però, que "som un territori riquíssim perquè tenim dos llengües" i ha assegurat que "en l'època de gestió i de govern del PP la gent ha parlat més valencià sense imposició".

"No existeix Torrevella, és Torrevieja"

L'alcalde torrevellenc ha raonat que el fet de ser també diputat autonòmic "és un gran avantatge" perquè aprofita els viatges a la capital i la seua tasca parlamentària per a defendre els interessos de la ciutat que governa.

En esta línia, Dolón ha compartit una anècdota amb el síndic de Compromís, Joan Baldoví, relacionada amb la toponímia oficial. "Al senyor Baldoví li dic carinyosament Juan, perquè ningú li diu Juan, ell és Joan, com tampoc existeix Torrevella, és Torrevieja.

Preocupació per l'ampliació de la dessalinitzadora

Preguntat per l'ampliació de la capacitat de la dessalinitzadora de Torrevella, que inclou també una planta fotovoltaica a San Miguel de Salinas, Dolón ha raonat que "és un recurs necessari però tot en la justa mesura".

Així, en qualitat de diputat autonòmic per la província d'Alacant, ha assenyalat que l'alcalde socialista de San Miguel de Salinas no vol la que seria "la planta fotovoltaica més gran d'Espanya".

Dolón ha informat que ja ha parlat amb el president d'Acuamed per a transmetre la seua preocupació per com esta ampliació pot afectar Torrevella, ja que s'abocaria a la mar "molta més salmorra".

El primer edil també ha denunciat que, tot i haver-hi plans de compensació per la construcció de la dessalinitzadora, "hui el 80% d'estos plans "encara estan sense construir dotze anys després”. De fet, Dolón ha assenyalat que les zones verdes dels interiors i exteriors de les instal·lacions "no estan pressupostades" i que la seua obligació és demanar estes inversions.

També et pot interessar

stats