Echenique demana eleccions si no s'aproven els pressuposts generals, però ho considera ‘‘perillós’’

El secretari d'Organització de Podem assegura que es perdran drets democràtics si l'esquerra no obté una majoria.

Pablo Echenique, secretari d'Organització i Programa de Podem
Pablo Echenique, secretari d'Organització i Programa de Podem / Eduardo Parra (Europa Press)

El secretari d'Organització i Programa de Podem, Pablo Echenique, ha afirmat aquest diumenge que, si no s'aproven els pressupostos generals de l'estat (PGE), s'haurien de convocar eleccions generals, encara que considera perillosa aquesta situació. "Si fracassa de manera anticipada la presidència de Pedro Sánchez, podríem tindre un govern de PP, Ciutadans i Vox, i això seria terribe, especialment per a Catalunya", ha assegurat Echenique en una entrevista en Catalunya Ràdio.

El secretari d'Organització de Podem ha tornat a insistir que la seua formació defensa que es convoquen noves eleccions si els pressupostos que han pactat amb el PSOE no són aprovats al Congrés. Pablo Iglesias ja es va pronunciar en la mateixa línia dissabte passat, avançant que hi podria haver eleccions generals abans de les municipals de maig.

Echenique també ha demanat als partits independentistes que no barregen el debat sobre els PGE amb els presos sobiranistes, ja que el fet que no s'aproven els pressupostos afectarà de manera directa les polítiques socials de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona.

També et pot interessar

stats