Echenique: “Hi ha un acord de govern firmat, tots hi hem cedit i estem obligats a complir-lo”

El portaveu d’Unides Podem al Congrés es mostra convençut que les diferències reforcen el govern de coalició.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés Pablo Echenique durant l'entrevista en À la Ventura
El portaveu d’Unides Podem al Congrés Pablo Echenique durant l'entrevista en À la Ventura / À Punt NTC.
26 de febrer 2021 - 23:42

El portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha remarcat aquest divendres que entre la seua formació i el PSOE hi ha un acord de govern firmat en el qual les dues parts han cedit i “estem obligats a complir-lo”. Echenique s’ha manifestat d’aquesta manera durant una entrevista en el programa A la Ventura d’À Punt Mèdia, sobre el debat públic entre els dos socis de govern al voltant de posar sostre al lloguer. En concret, ha respost a la pregunta sobre les diferències amb la postura expressada recentment pel ministre de Mobilitat, José Luis Ábalos, a favor dels incentius.

“Cal complir l’acord de govern que parla de posar sostre a les clàusules abusives. I mitjançant incentius no hi pot haver sostre… s’han de complir els acords de govern i confiem que es compliran”, ha manifestat Echenique, que s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord sobre aquest punt. Al respecte, ha remarcat que el debat entre els socis enforteix el govern de coalició i les seues polítiques públiques.

Les actuals diferències entre PSOE i Unides Podem, la reforma del Consell General del Poder Judicial (CPGJ), la recent regularització del rei emèrit Joan Carles I davant l’Agència Tributària, la llei de secrets oficials, la manifestació del pròxim 8 de març, i els endarrareriments en les lleis que promou el Ministeri d’Igualtat han centrat bona part de l’entrevista amb Echenique en el programa de la nit dels divendres en la televisió d’À Punt.

Preguntat per les negociacions trencades en el procés de renovació del CGPJ, el portaveu dels morats a la cambra baixa ha dit que no hi poden haver vetos. "Això ho sap qualsevol que coneix l’abc de la negociació… En la negociació de RTVE no hi va haver vetos… I ara no hi poden haver vetos”, ha indicat.

"La monarquia és una institució molt particular"

En relació amb la regularització fiscal de Joan Carles I, Echenique ha valorat les paraules de Pedro Sánchez d’aquest mateix divendres sobre “qüestionar a la persona i no a la institució”. Preguntat si estava d’acord amb elles el portaveu parlamentària ha dit: “Pensem que en general és cert, excepte quan es tracta d’una institució unipersonal”. En aquesta mateix sentit, ha afegit que el nom del rei emèrit és l’únic que apareix en la Constitució espanyola i que "a més, és una institució molt particular, que es transmet de manera hereditària".

Pablo Echenique també s’ha referit al bloqueig a la llei de secrets oficials. "Això per a nosaltres no és normalitat democràtica. És una llei de la dictadura franquista. I mentre altres països com els Estats Units passat un temps desclassifiquen els documents, en este país no es desclasifiquen mai". També s’ha preguntat per què certes persones tenen por que es desclassifiquen alguns documents.

El polític ha defés el dret a celebrar la manifestació feminista el 8M i ha criticat que moltes lleis del Ministeri d'Igualtat pateixen un "bloqueig, com ara la llei trans i la llei LTGBI, mentre que lleis d’altres ministeris van més ràpides".

També et pot interessar

stats