Echávarri recorre contra les condemnes pel cas Comerç i l'acomiadament de la cunyada de Barcala

La defensa de l'exalcalde socialista assegura "no hi ha prova de càrrec suficient" contra ell.

Gabriel Echávarri a l'Audiència d'Alacant en una imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri a l'Audiència d'Alacant en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exalcalde socialista d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha recorregut davant el Tribunal Suprem (TS) i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), respectivament, contra les sentències que el condemnen a 12 anys d'inhabilitació pel cas Comerç i a 9 per l'acomiadament, en 2017, d'una treballadora interina de l'Ajuntament, cunyada de l'actual alcalde del PP, Luis Barcala. 

El lletrat de l'exalcalde, José Díez, ha explicat que aquest dijous es va registrar el recurs de cassació contra la sentència del TSJCV, que confirma la condemna per prevaricació per fraccionar 189.000 euros en 25 factures en campanyes de promoció comercial en el Nadal de 2016, així com contra la decisió que eleva la pena de huit a 12 anys d'inhabilitació.

L'advocat recull en el recurs que a Echávarri, ni en la instrucció ni durant el juí, ni les empreses ni els coacusadors van donar suport al fet provat que fonamenta la condemna. Així, s'assegura a continuació que "no hi ha prova de càrrec suficient per a poder acreditar" que Echávarri va decidir sobre les nou contractacions, "per la qual cosa la Sala no pot més que imaginar o especular amb tal circumstància", indica el recurs, "fet que fa  visible l'absència d'element subjectiu".

En qualsevol cas, el lletrat reitera que "el realment important" és la condemna d'inhabilitació, per la qual cosa conclou que "per a poder ser autor no n'hi ha prou amb ser responsable polític, sinó que ha d'existir una intervenció personal en les contractacions".

Causa legal per a l'acomiadament

Quant a la causa per l'acomiadament de la treballadora interina, cunyada de Luis Barcala, José Díez assenyala en el recurs que és "indiscutible" l'existència d'una causa legal per a l'acomiadament i que "així ho han corroborat en el juí tots els tècnics de la Regidoria de Recursos Humans".

També et pot interessar

stats