Echávarri posa condicions per a dimitir

L´alcalde socialista d´Alacant, imputat pel fraccionament de pagaments, no pensa dimitir sense assegurar la successió.

Comparable o no, el cas d´Echávarri presenta a hores d´ara una difícil solució política. L´alcalde diu que 'no hi haurà cap tripartit ni la reedició de cap fracàs que no ha funcionat a Alacant'. D´entrada, l´oposició en bloc demana una dimissió immediata i alguns qüestionen la successora que proposa Echávarri.

El portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha dit que l´alcalde 'no pot imposar condicions per a posar fi a la situació de paràlisi que pateix la ciutat des que ell presideix el seu inoperant minigovern. Gabriel Echávarri és un cadàver polític i no crec que negociem amb ell'. Si finalment seuen a parlar amb els socialistes, la candidatura d´Eva Montesinos es presenta com un nou obstacle. 'Montesinos diu Pavón no sembla donar un perfil de consens. Ha quedat molt cremada amb el tema dels micros'.

Compromís apareix, a hores d´ara, com l´única força amb una visió optimista de la crisi. El seu portaveu, Natxo Bellido, ha dit que 'sí que és de veres que hui veiem que es comença a veure una llum d´esperança per a eixir d´aquest túnel, d´aquesta crisi institucional, d´aquesta situació d´anormalitat i debilitat institucional, i d´aquesta situació de no tindre un bon govern a la ciutat'.

Ciutadans i el PP ni es plantegen l´opció de negociar. En declaracions a À Punt Notícies, el portaveu dels populars a l´Ajuntament, Luis Barcala, assenyala que 'un processat per delicte de prevaricació no pot estar assegut a la cadira de l´alcalde'. 'El senyor Echávarri afegeix no està en condicions d´imposar cap tipus de condició. L´única condició és que se´n vaja de lxe ja la política'.

La portaveu de Ciutadans, Yaneth Giraldo, demana que el PSPV 'deixe de llançar balons fora i assumisca el paper que li pertoca'.

A més del cas Comerç, Gabriel està investigat, en una causa diferent, per presumpta prevaricació en l´acomiadament d´una funcionària, cunyada del portaveu popular del PP a l´Ajuntament d´Alacant.

També et pot interessar

stats