Echávarri nega qualsevol relació amb el fraccionament de contractes que s'investiga

L'exalcalde socialista s'enfronta a una petició de deu anys d'inhabilitació.

Foto de portada: L'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri arribant a l'Audiència d'Alacant

L'exalcalde socialista d'Alacant Gabriel Echávarri ha negat aquest dilluns, a preguntes del seu advocat, qualsevol relació amb l'emissió de les 25 factures que van originar l'anomenat 'cas Comerç', que es jutja des d'aquest dilluns a l'Audiència d'Alacant, i ha dit que solament les va conéixer quan el cap de servei de Comerç va alertar sobre la qüestió. Així, ha indicat que es va posar "en mans" de la intervenció i dels serveis jurídics municipals.

El juí ha començat aquest dilluns i es prolongarà al llarg de tota la setmana. La Fiscalia demana deu anys d'inhabilitació per a càrrec electe per als tres acusats, en considerar en les seues qualificacions prèvies que "efectivament" va haver-hi fraccionament de contractes "deliberat" i "reiterat". Tant Echávarri com els altres dos acusats, dos assessors, s'han negat a respondre les preguntes de la Fiscalia. Davant de les preguntes de les defenses han assegurat que no hi hagué acord previ ni directrius de l'exalcalde d'Alacant en la tramitació.

El cas Comerç va fer saltar pels aires el pacte a tres entre PSPV, Compromís i Unides Podem a l'Ajuntament d'Alacant i va obligar a dimitir l'ara exalcalde socialista Gabriel Echávarri

El PP, que va iniciar el cas amb una denúncia per la presumpta fragmentació de contractes de la Regidoria de Comerç per un muntant pròxim als 190.000 euros, ha retirat finalment l'acusació. L'ara alcalde, el popular Luis Barcala, no vol fer cap valoració i diu que cal deixar treballar la justícia. 

L'oposició ha carregat contra el PP. El regidor d'Unides Podem a Alacant, Xavier López, considera que el PP va obrir la causa només "per a debilitar el tripartit" d'esquerres, mentre que des del PSPV, el regidor Miguel Millana qüestiona que s'haja utilitzat la via judicial per a una qüestió "política". Natxo Bellido, regidor de Compromís, es mostra caut i diu que la coalició esperarà a veure què determina la justícia. 

També et pot interessar

stats